Lähetetty-koulutus

Haluatko kasvaa yhdessä Jumalan lapsena ja opetella elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla? Hae rohkeasti mukaan Lähetetty-koulutukseen!

Onhan kirjoitettu: “Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: “Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!” Room. 10:13-15

Lähijaksot

Lähetetty-koulutus toteutetaan neljänä lähijaksona. Jokaisessa jaksossa käsittelemme asioita yhdessä ja itsenäisesti, kohtaamme toisiamme, tutkimme Raamatun Sanaa ja rukoilemme. Käymme harjoituksenomaisesti läpi useita menetelmiä ja apukeinoja, jotka auttavat ammentamaan Raamatun Sanaa sekä elämään missionaarista elämää yhdessä lähimmäistemme kanssa.

1. viikonloppu 9.-10.4.2021 (pe ilta – lauantai) Suomen Raamattuopistolla aiheena: Jumalan lapsena oleminen ja kutsumukseni Hänen suunnitelmassaan. – Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen toteutetaan etäkoulutuksena.

Käsittelemme identiteettiämme Jumalan lapsina ja omaa tehtäväämme Hänen suunnitelmassaan. Mikä on Jumalan kutsu ja miten ymmärrän oman kutsumukseni? Rakennamme oman kutsumuspolun: mistä tulen, miten Herra on johdattanut minua sekä mitä lahjoja ja tehtäviä Hän on antanut minulle.

2. viikonloppu 7.–8.5.2021 (pe ilta – lauantai) Suomen Raamattuopistolla aiheena: Jeesuksen lähettämänä todistajana lähimmäisilleni Suomessa ja maailmalla. – Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen toteutetaan etäkoulutuksena.

Tarkastelemme kutsumustamme olla Jeesuksen lähettämiä todistajia lähimmäisillemme Suomessa ja maailmalla. Tutkimme globaaleja megatrendejä ja kristillisyyttä ajassamme. Miten todistaa Kristuksesta eri taustoista ja maailmankatsomuksista tuleville ihmisille? Miten elää ja palvella omassa arjessa kutsumuksen mukaan?

3. viikonloppu 28.-29.5.2021 (pe ilta – lauantai) Suomen Raamattuopistolla aiheena: Jeesuksen lähettämänä tukena uskoon tulleelle lähimmäiselleni. – Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen toteutetaan etäkoulutuksena.

Käsittelemme miten voimme olla tukena uskoon tulleelle lähimmäisellemme ja toisaalta mahdollistaa hänen kasvuaan Jeesuksen opetuslapsena. Miten palvella ja ohjata Kristuksen tuntemiseen? Miten pitää huolta omista rajoista ja voimavaroista?

4. viikonloppu 3.-4.9.2021(pe ilta – lauantai) OPKO:n Leirikeskus Enä-Sepässä aiheena: Lähetettynä elämisen kokemuksia ja tulevaisuuden suuntaviivoja.

Tulemme takaisin yhteen jakamaan lähetettynä elämisen kokemuksia ja keskustelemaan tulevaisuuden suunnitelmista. Jaamme kokemuksia missionaarisesta arjestamme sekä mahdollisista missiomatkoistamme Suomessa ja maailmalla. Mietimme, mitä olemme oppineet ja miltä kutsumuksemme näyttää tällä hetkellä. Kuulemme myös kokemuksia lähetyskentiltä kutsuttuna elämisestä.

 

Yhdessä vietetty aika synnyttää oivalluksia ja kasvun siemeniä. Siksi aterioimme ja majoitumme yhdessä Raamattuopistolla ja Enäsepässä. Lähijaksojen lisäksi kurssilla hyödynnetään nettialustaa, jonne voi kirjata oivalluksia ja jakaa yhdessä opittua.

Kenelle

Lähetetty-koulutus on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille (16 – 35 vuotiaille). Lähetettynä eläminen ei kuitenkaan katso ikää, joten olet tervetullut hakemaan kurssille iästäsi riippumatta!

Haku koulutukseen ja hinnat

Vuoden 2021 koulutuksen haku on auki 7.4.2021 asti. Koulutukseen haetaan täyttämällä koulutuksen hakulomake.

Lähetetty-koulutuksen hinta on 50 € sisältäen neljä viikonloppua majoituksineen. Lisäksi osallistuja maksaa ateriakustannukset, jotka ovat Suomen Raamattuopistolla 26 € (opiskelija) tai 36 € (työssäkäyvä) viikonlopulta ja Enäsepän leirikeskuksessa 38,5 € (opiskelija) tai 42,5 € (työssäkäyvä) viikonlopulta.

Kylväjän Legacy-missioihin osallistuvien ei tarvitse erikseen ilmoittautua Lähetetty-koulutukseen tai maksaa koulutusmaksua (50 €), sillä koulutus on osa heidän varustamistaan matkaan. Maksettavaksi tulevat vain ateriakustannukset. Lue lisää Legacy-missioista: www.kylvaja.fi/legacy

Jos haluaisit osallistua Lähetetty-koulutukseen, mutta sinulla ei ole siihen taloudellisia mahdollisuuksia, voit hakea osallistumistasi varten stipendiä. Ole tässä tapauksessa yhteydessä: lahetetty@kylvaja.fi

Koronatilanteen vaikutus toteutukseen

Lähetetty-koulutuksen viikonloput järjestetään lähikoulutuksina, mikäli terveysviranomaisten koronasuositukset kulloinkin sen sallivat. Jos lähikoulutus ei ole mahdollinen, toteutetaan koulutus etäyhteydellä.

Jos lähikoulutus on mahdollinen, mutta et pääse osallistumaan paikan päällä oireiden, koronakaranteenin tai muun vastaavan syyn takia, voit osallistua viikonloppuun etänä.

Lisätietoja

Lähetetty-koulutus toteutetaan yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän, Medialähetys Sanansaattajien (Sansa), Suomen Raamattuopiston ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) kanssa.

Kysy lisää: lahetetty@kylvaja.fi