Kolehdit

Kirkkokolehdit vuonna 2018

Vuoden 2018 virallinen kolehti kerätään sunnuntaina 4.11.2018 Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseen.

Valtion leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin ovat tuntuneet merkittävästi Kylväjän Bangladeshin-työssä. Lähetysyhdistys Kylväjä on tehnyt vuodesta 1976 alkaen pitkäjänteistä työtä Bangladeshin, yhden maailman köyhimmän ja tiheimmin asutun maan, luoteisosassa. Kylväjä on toteuttanut kehitysyhteistyöhankkeita vuodesta 1979 alkaen ja yhdessä Bangladeshiin rekisteröidyn kansalaisjärjestön BLM-F:n ja kyläyhteisöjen kanssa vuodesta 1984. Toimintaa johtavat paikalliset työntekijät suomalaisten toimiessa hankkeissa asiantuntijatehtävissä. Erityisesti hankkeista ovat hyötyneet äidit ja lapset sekä vähemmistöheimoihin kuuluvat maattomat päivätyöläiset.

Vuosina 2017 ja 2018 toteutetaan kaksi hanketta. Ruokaturvaa kyläyhteisövoimalla -hankkeeseen saatiin oikaisupyynnön jälkeen valtionrahoitusta, jonka lisäksi Kylväjän omarahoitus osuus on 15 %. Hankkeen tavoitteena on parantaa ruoan saatavuutta ja ennaltaehkäistä erityisesti naisten, lasten ja vammaisten aliravitsemusta voimaannuttamalla maaseudun kyläyhteisöjen ihmisiä. Toiminnassa yhdistyvät maatalous, tulonhankinta ja ravitsemus.

Kylien terveys- ja turvallisuus -hanke toteutetaan Kylväjän omarahoittesesti. Hankkeen tavoitteena on kyläyhteisöjen turvallisuuden parantaminen, erityisesti naisten ja lasten turvallisuuden ja elämänlaadun koheneminen, ennaltaehkäistävien hätätapausten väheneminen sekä niiden seurausten lieventäminen. Projektiin liittyy muun muassa ensiapukursseja, turvallisempien asuinympäristöjen luomista kyläyhteisöjen aloitteiden pohjalta ja ruohonjuuritason ensihoidon kehittämistä vahvistamalla kylälääkäreiden ja -kätilöiden valmiuksia.

 

Muut kolehtipyhät vuonna 2018

Suosituskolehti vuodelle 2018 

Kirkkohallituksen suosituskolehtina voidaan vuonna 2018 kerätä lahja seurakuntaa synnyttävään ja vahvistavaan työhön islamilaisilla alueilla Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa. Työtä voi pitää seurakunnassa muutenkin esillä muun muassa näiltä sivuilta löytyvien materiaalien avulla ja osallistua työhön tammikuussa julkaistavan nettilahjoituslinkin kautta tai tilisiirroilla.

Kolehdin esittelyteksti

PowerPoint-esitys Kylväjän työstä Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa julkaistaan tammikuussa 2018.

Lisää tietoa ja muita materiaaleja Annoit minulle armon -keräyksestä ja kolehdista julkaistaan tammikuussa 2018.

 

Kolehti Itä-Siperian kirkkohankkeelle

Lisäksi Kylväjä ehdottaa kolehtikohteeksi lahjaa oman kirkon rakentamiseen seurakunnalle Itä-Siperian Burjatiaan. Työ Itä-Siperiassa alkoi 2000-luvun taitteessa Kylväjän Mongolian-työn yhteyksien kautta. Burjatian pääkaupunkiin, Ulan-Udeen, on syntynyt luterilainen Kristuksen armo -seurakunta, joka kuuluu Inkerin evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Seurakunnalla on omia paikallisia työntekijöitä, ja toiminta on suurelta osin itsekannattavaa. Kirkon rakentaminen on seurakunnalle taloudellisesti mahdotonta. Oma kirkkorakennus on merkittävä identiteetti- ja uskottavuuskysymys ja voi madaltaa myös kynnystä uusien ihmisien kirkkoon kutsumiselle ja tulemiselle.

Lisätietoja Itä-Siperian kirkkohankkeesta

 

Kylväjän kolehtipyhä 5.11.2017

Kirkkohallituksen määräämä Kylväjän kolehtipyhä oli uskonpuhdistuksen muistopäivänä 5.11.2017. Kolehtikohteena oli Raamatun opetus ja koulutus Aasiassa ja Afrikassa. Kolehtipyhänä kerätty kolehti tuotti yhteensä 89 037,99 euroa.

Kolehtipyhän materiaalit

Lehti- tai nettijuttu kolehtipyhästä paikallislehtiin ja muihin medioihin

Kolehtipyhän kuvakkeet löydät Press-sivulta.

Kolehtikohteen esittelytekstit

Kollektupprop på svenska

Kolehtipyhän PowerPoint -esitys

Kolehtipyhän diaesityksen esittelytekstit

Saarnapohdinta uskonpuhdistuksen muistopäivänä 5.11.2017

Puhe ja kysymyksiä 5.11.2017 messun jälkeen

Video evankeliointimatkasta Bulganiin

Video nepalilaisesta kyläpastorista ja ääniraamatusta

Videon Kaukasiassa tehtävästä kielityöstä voit tilata Kylväjän toimistosta (kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400.

Lisätietoja ja materiaalia Kylväjän raamattutyöstä löytyy Annoit minulle elämän – raamattutyön keräyksen sivuilta.

Kolehtipyhä on osa raamattutyön keräystä, jonka toisena päätapahtumana ovat Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlat Tampereella 22.10.2017.

 

Kolehtipyhänä 6.11.2016 kerätty kolehti urheilulähetystyöhön oli yhteensä 69 194,48 euroa. Vuonna 2016 muina pyhinä kerätty kolehti tavoittamattomien tavoittamiseen oli yhteensä 12 707,06 euroa.

 

Kolehdit ja avustukset tilitetään Kylväjälle näin:

IBAN FI57 4405 0010 0212 96, BIC: ITELFIHH

Tilityksiin liittyvät kysymykset voi lähettää sähköpostiin talous@kylvaja.fi.