Lähetysyhdistys Kylväjä

Tervetuloa kirkon lähetysjärjestö Kylväjän sivuille!

Sitoudumme työssämme kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen. Siihen kuuluu sekä evankeliumin julistaminen että yhteisöjen elinolojen kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

Tutustu tarkemmin Kylväjään.

Ajankohtaista

Työ Indonesiassa käynnistyy

Maapallolla on vielä tuhansia ihmisryhmiä, joita ei ole tavoitettu evankeliumilla. Ihmisryhmää kutsutaan laiminlyödyksi, jos se ei pysty tavoittamaan oman kansansa ei-kristittyjä ihmisiä, ja määritelmänä pidetään kristittyjen määrän jäämistä alle kahden prosentin (Joshua Project).

– Tällaisia heimoja meillä Indonesiassa on 127, totesi indonesialaisen batak-kansan luterilaisen kirkon piispa Esra Sinaga Lähetyksen kesäpäivillä.

Verkkotervehdyksessään GKLI-kirkon (Gereja Kristen Luther Indonesia) piispa kertoi kirkon aloittaneen yhteistyöneuvottelut Kylväjän kanssa viime vuonna ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyön toimikunta hyväksyi suunnitelmat työn käynnistämisestä 7. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa.

 • Agora-verkostotapaaminen oli lähtölaukaus Kylväjän ja yrittäjien yhteistyölle

  Agora-verkostotapaaminen oli lähtölaukaus Kylväjän ja yrittäjien yhteistyölle

  Lähetyksen kesäpäivien alla järjestetty Agora-verkostotapaaminen avasi uusia väyliä kutsuessaan kristittyjä yrittäjiä ja liike-elämässä toimivia verkostoitumaan ja saamaan vertaistukea muiden kristittyjen yhteydessä. Koruyrittäjä Silja Riihola kertoi inspiroituvansa muotoilijana Raamatun jakeista. Tapahtumassa keskusteltiin johdatuksesta, viisaudesta, unelmista ja kyynelistä.

  – Haluamme tarjota yrittäjille rauhallisen kammarin, jossa voi hengähtää ja päästä vuorovaikutukseen muiden kristittyjen yrittäjien kanssa. Sellaisessa tilassa voi syntyä monenlaisia hyviä asioita, ja tähän luotamme. Pidämme esillä lähetykseen osallistumisen mahdollisuuksia, joihin voi halutessaan tarttua, Agora-verkostosta vastaava Petteri Tiainen.

 • Kylväjän lähetysjohtajaksi Jukka Kääriäinen

  Kylväjän lähetysjohtajaksi Jukka Kääriäinen

   

  Lähetysyhdistys Kylväjän hallitus kutsui järjestön uudeksi lähetysjohtajaksi Jukka Kääriäisen 7. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa. Kirkon lähetystyön keskuksen (KLK) lähetysteologina työskentelevä Kääriäinen aloittaa perehtymisen uuteen tehtävään elokuusta alkaen ja siirtyy lähetysjohtajan tehtävään lokakuun alussa.

  Kylväjän lähetysjohtajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Taneli Skyttä on tyytyväinen valintaan.

  – Saamme Jukasta oppineen ja syvällisen johtajan, joka ymmärtää globaalia kristillisyyttä ja on sitoutunut evankeliumiin muuttuvassa maailmassa.

 • In Memoriam: Ritva ja Kimmo Juutilainen

  In Memoriam: Ritva ja Kimmo Juutilainen

  Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa Japanissa elämäntyönsä tehneet rovasti Kimmo ja lehtori Ritva Juutilainen ovat siirtyneet ajasta iankaikkisuuteen: Kimmo 82 vuoden iässä 30.1.2021 ja Ritva 80 vuoden iässä 13.2.2021. Hautaansiunaus on toimitettu Hämeenlinnassa. Juutilaiset palvelivat lähetteinä viidellä vuosikymmenellä ja vastasivat seurakuntatyöstä Kakogawan, Akōn ja Yōkan kaupungeissa sekä Shōdoshiman saarella.

 • Pikku Kylväjän pääsiäisjaksot tuovat lapset näyttämölle

  Pikku Kylväjän pääsiäisjaksot tuovat lapset näyttämölle

  Miten kertoa lapsille Jeesuksesta ja lähetystyöstä? Pikku Kylväjän pääsiäisvideot avaavat pääsiäisen sanoman lapsille taiteen ja ilon keinoin.

  Pikku Kylväjä on Lähetysyhdistys Kylväjän verkossa julkaisema lastenohjelma, joka opettaa Raamatusta lempeästi ja avaa ikkunoita lähetystyöhön eri puolille maailmaa. Ohjelmat sisältävät musiikkia, askarteluohjeita sekä kuulumisia lähetyskentiltä. Ohjelman juontajana puuhailee taiteellinen Walma Wälkky ystävineen. Ohjelmissa nähdään toisinaan myös nukketeatterinäytelmistä tuttu Mati-poika.

 • Ateenan ihme: Jumala toimii pakolaisten keskuudessa Kreikassa

  Ateenan ihme: Jumala toimii pakolaisten keskuudessa Kreikassa

  Jumissa mutta onnellinen. Sellaisia ovat monet Ateenassa elävät persiaa puhuvat pakolaiset. Jumalalla näyttää olevan tekeillä jotain erityistä heidän parissaan, ja se on pantu merkille myös Suomessa. Mitä Jumala tekee Ateenassa?

  Märkä läikkä persialaisella matolla kasvaa ja kasvaa. Saeedin yksivuotias pikkuveli pissaa väärään paikkaan. Kun äiti huomaa vahingon, poika saa tuntea virheen nahoissaan.

  Saeed seuraa tapahtumaa suurilla silmillään ja melkein huutaa: ”Veli on pieni vasta, ei hän ymmärrä! Miksi rankaiset häntä?”

 • Hanna Lindberg löysi paikkansa Jumalan suunnitelmissa

  Hanna Lindberg löysi paikkansa Jumalan suunnitelmissa

  Vaikka Kylväjän apulaislähetysjohtaja Hanna Lindbergillä ei ollut erityistä lähetyskutsua, hän löysi paikkansa Jumalan suunnitelmissa. Mitä siihen tarvittiin?

  Älä jätä minua tähän. Rukous puski mielessä syysloman ensimmäisinä päivinä. Vuosituhannen vaihteessa rehtorina Hapuan koulussa Kankaanpäässä työskentelevä Hanna Lindberg arvosti työtään, mutta oli humpsahtanut kolmekymppisen ikäkriisiin ja etsi elämälleen uudenlaista merkityksellisyyttä.

  – Minulla oli virka, asuntolaina ja eläkeikään vielä pitkä matka.

 • Sydämellä japanilainen nainen

  Sydämellä japanilainen nainen

  Japanilainen nainen on kestävä, mutta paineistettu. Juuri heitä Kylväjän tuore Japanin-lähetti Mari-Kaisa Auvinen haluaa ruokkia evankeliumilla. Miten se onnistuu?

  Gambare on japania, ja sen voisi kääntää tsemppaamiseksi, parhaansa tekemiseksi. Japanilaisessa kulttuurissa pelkkä yrittäminen ei kuitenkaan usein riitä. Kansallista mentaliteettia kiteyttävässä käsitteessä onkin ennemmin kyse läpi harmaan kiven menemisen ja itsensä ylittämisen ihanteesta.

  – Ihmiset ovat asialleen omistautuneita. Täydellisyyden tavoittelu tarkoittaa, että virheitä ja mokia vältellään loppuun asti, Mari-Kaisa Auvinen selittää.

Arkisto →