Lähetysyhdistys Kylväjä

Tervetuloa kirkon lähetysjärjestö Kylväjän sivuille!Etusivulle

Sitoudumme työssämme kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen. Siihen kuuluu sekä evankeliumin julistaminen että yhteisöjen elinolojen kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

Lue lisää

Ajankohtaista

Seurakuntatyö Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa tutuksi

Kylväjä tekee työtä islaminuskoisten veljeskansojen parissa Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa. Kaukasiassa eletään työn alkuvaiheita, jolloin työ on uusien ihmisten tavoittamista ja
kristittyjen  yhteisiä kokoontumisia. Etu-Aasiassa vastuu on siirtymässä vuosikymmenten työn jälkeen paikallisten käsiin. Muslimeille armo-käsite on tuttu, mutta kristinusko tuo armoon aivan uuden sisällön: Jeesus on kuollut meidän puolestamme ja täyttänyt lain. Kirkkohallituksen suosituskolehtina kerätään vuonna 2018 lahja seurakuntaa synnyttävään ja vahvistavaan työhön islamilaisilla alueilla Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa. Työtä voi pitää seurakunnassa muutenkin esillä Annoit minulle armon -keräyksen sivuilta löytyvien materiaalien avulla.

Työhön voi osallistua kirkossa kerättävän kolehdin lisäksi Kylväjän sivujen Lahjoita-osion kautta tai viitenumerolla, jonka saa viitenumerolaskurista ja Kylväjän toimistosta, p. 09 2532 5400.

 

 

 

 • Takaisin Israeliin

  Takaisin Israeliin

  Hanna ja Juha-Pekka Rissanen  palaavat viidentoista Suomessa vietetyn vuoden jälkeen työhön Israeliin. Hanna ja Juha-Pekka Rissanen valmistautuvat lähtemään seurakuntatyöhön Immanuel-kirkkoon Tel Aviv–Jaffaan ensi vuoden alkupuolella. Paikka on Rissasille tuttu…

 • Työntekijämme turvassa Ukrainassa kiristyneestä tilanteesta huolimatta

  Ukrainan ja Venäjän välinen tilanne on kiristynyt viimeisten viikkojen aikana. Venäjä syyttää Ukrainaa provokaatiosta sen laivaston harjoitellessa Yhdysvaltojen kanssa Mustallamerellä. Ukraina puolestaan syyttää Venäjää sotatoimien kiihdyttämisestä Itä-Ukrainassa, jossa separatistit ovat käyttäneet myös raskasta tykistöä. Etyjin tarkkailijat raportoivat esimerkiksi viime perjantain aikana 170 räjähdyksestä Donetskin alueella.

  Kylväjän työntekijät Risto ja Marja Liedenpohja työskentelevät Odessassa, jossa on kuitenkin rauhallista, ja he ovat turvassa. Risto Liedenpohja kertoo: “Kiristyneestä tilanteesta huolimatta työmme jatkuu ja vietämme messiaanisissa seurakunnissa hanukkajuhlia tavalliseen tapaan. Rukousta Ukrainan tilanteen ja hanukkajuhliemme puolesta kyllä tarvitaan.”

 • Uusi käännösprojekti reformaation merkkivuoden päätteeksi Istanbulissa

  Istanbulin paikallinen Raamattuseura ja luterilainen kirkko päättävät reformaation merkkivuoden yhteistyössä toteutettuun käännöshankkeeseen selityksellisestä Johanneksen evankeliumista. Paikallinen Raamattuseura oli kuullut seurakunnan kääntäneen englanninkielistä luterilaista Study Bible –opiskeluraamattua. Niinpä he tarjoutuivat osallistumaan selityksellisen Johanneksen evankeliumin painamiseen ja kustantamiseen tänä syksynä.

 • Juoksutapahtuma Mongoliassa toukokuussa

  Juoksutapahtuma Mongoliassa toukokuussa

  Tsetserlegissä Mongoliassa järjestetään 6.5.2018 juoksutapahtuma, johon kutsutaan myös vammaisurheilijoita. Päämatkana on puolimaraton 21 km ja lyhyempinä 5 km sekä 1,5 km. Lyhyemmillä matkoilla juostaan kilpaa eri ikäryhmissä, yhdeksänvuotiaista ylöspäin.…

Arkisto →