Siirry sisältöön

Kylväjä-Areena avaa ikkunat rikkinäiseen maailmaan, jossa kirkko kasvaa

Kylväjä-Areena kutsuu suomalaisia kuulemaan ja keskustelemaan lähetystyön ajankohtaisista teemoista yhtenä aamupäivänä kahdesti vuodessa.

Ensimmäinen Kylväjä-Areena järjestetään 16.maaliskuuta verkkotapahtumana.  

– Kylväjä-Areenassa – niin kuin lähetystyössä yleensäkin – keskeistä on vuorovaikutus. Kylväjä-Areenassa puhutaan lähetystyön ja kehitysyhteistyön ajankohtaisista aiheista aina arjen kielellä, ei teologisella ylä-äänellä tai järjestöslangilla, kertoo verkosto- ja kumppanuusjohtaja Ilkka Koivisto.  

Maaliskuisessa Kylväjä-Areenassa opitaan, mitä rikkinäisyyden ja toivon jännitteellä globaalisti parhaillaan tapahtuu. Tapahtuman teemana on: Maailma on rikki – ja kirkko kasvaa. Aamupäivässä aihetta lähestytään lähetystyön, kehitysyhteistyön ja kotimaan seurakuntatyön vinkkeleistä. 

– Lähetystyössä edessämme avautuvat valtavat mahdollisuudet, jos katsomme vaikka muinaisen silkkitien varrelle, Kylväjän lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen toteaa.  

Hänen lisäkseen asiantuntijapuheenvuoroissa näkymiä avaavat hankeasiantuntija Eero Horstia ja Kotiryhmäverkoston johtava pastori Riikka Hartikainen. Musiikissa palvelee Maria Hietaharju.

Kylväjä-Areena on jatkoa Areopagos-tapahtumille, nyt uudella nimellä ja hieman uudistetulla konseptilla.  

–Toiveemme on, että Kylväjä-Areenan kaksi vuosittaista verkkotapahtumaa toimivat vähän niin kuin kevätkylvö ja syyskylvö: runsaasti satoa lähetyselämään meillä ja maailmalla, Jukka Kääriäinen visioi.

Ensimmäinen Kylväjä-Areena järjestetään verkossa 16. maaliskuuta ja seuraava 21. syyskuuta. Ilmaiseen tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kylväjä-Areena striimataan Kylväjän kotisivuilla, tapahtumat-välilehdellä. Tapahtuma alkaa kello 8.30 ja päättyy kello 12.30.

Kuva: Saija Tiilikainen