Siirry sisältöön

Etiopian Ginnirin kummilapsiohjelma


Etiopian Ginnirin kummilapsiohjelma

Itä-Etiopiassa sijaitsevassa Ginnirin kaupungissa toimii Lähetysyhdistys Kylväjän ja suomalaisten kummien tuella lasten päiväkeskus, jonka toiminnasta vastaavat Ginnirin Mekane Yesus -seurakunta ja Ginnirin kaupunki. Kummiohjelmassa on mukana 60 köyhää lasta, joista osa on orpoja. Lasten iät vaihtelevat noin kolmesta ikävuodesta teiniin. Lapset, joilla ei ole vanhempia, asuvat sukulaisensa tai ystäväperheensä luona.

Lapset käyvät valtion koulua, sillä Etiopiassa lapset kuuluvat virallisen oppivelvollisuuden piiriin 7 vuotta täytettyään. Kaikkein köyhimmillä ei kuitenkaan ole välttämättä varaa edes kynään ja kouluvihkoon, mikä voi viivästyttää koulun aloittamista. Nämä välttämättömät koulutarvikkeet lapset saavat päiväkeskuksesta.

Keskuksessa huolehditaan myös lasten ruokailuista. He saavat kaksi lämmintä ateriaa kuutena päivänä viikossa. Kahdesti vuodessa lapset saavat kummiohjelman kautta uudet vaatteet ja kengät. Kummiohjelma kattaa myös lasten terveydenhoitokulut, kuten antibiootti- ja kipulääkkeet.

Keskuksessa tuetaan lisäksi koulun käymisessä. Kouluissa luokat ovat suuria ja koulut eivät tarjoa lapsille tukiopetusta. Keskuksessa lapset saavat lisäopetusta, mikä merkittävällä tavalla tukee heidän koulunkäyntiään. Lisäopetuksen ansiosta lasten jatko-opiskelumahdollisuudet ja ammattiin valmistautuminen paranevat.

Lapset saavat kuulla keskuksessa myös opetusta Jeesuksesta. Keskuksen toiminta on avoimesti kristillistä ja se on avoin niin luterilaisille, ortodokseille kuin muslimeillekin.

Paikallinen seurakunta ja kaupungin terveyskomitea valitsevat yhdessä kummiohjelmaan tulevat lapset. Terveyskomitea arvostaa seurakunnan lasten hyväksi tekemää työtä. Myös kaupungin päättäjien tuki päiväkeskuksen työlle on vahva.

Tule mukaan kummiksi!

Kaikilla lapsilla ei ole tällä hetkellä omia kummeja ja niinpä tarvitsisimme lisää uusia kummeja tukemaan tärkeää työtä, jotta se voisi jatkua tulevaisuudessakin. Kummiohjelman avulla parannetaan lapsien ja koko yhteisön elämää pysyvästi.

Ota yhteyttä kummisihteeriin, Mirja-Riitta Malinen, p. 044 5353 061, etiopia.kummisihteeri@kylvaja.fi