Siirry sisältöön

Järjestöyhteistyönä toteutettava Lähetetty-koulutus sytyttää

Kuuluuko missio minullekin? Mistä löytää samanhenkisiä nuoria aikuisia? Jos pohdit näitä, räätälöity vastaus voi olla Lähetetty-koulutus.

Lähetetty-koulutus johdattaa osallistujat pohtimaan identiteettiään kristittyinä, avaa ikkunoita lähetyksen maailmaan ja haastaa kyselemään omaan kutsuaan. Kylväjän, Sansan, Opkon ja Suomen Raamattuopiston yhteistyönä toteuttama koulutus sai viime vuonna ihastuneen ja innostavan vastaanoton nuorilta aikuisilta ja seuraava koulutus starttaa maaliskuussa.

Uuraisilla asuva Samuli Kivelä osallistui viime vuonna Lähetetty-koulutukseen. Hänelle oli rohkaisevaa päästä yhteen oman ikäisten ja lähetyksestä kiinnostuneiden kanssa.

–  Kurssi selkeytti omaa kutsuani, identiteettiäni Kristuksessa ja antoi eväitä lähetettynä elämiseen Suomessa. Sain rohkeutta elää Kristuksen omana, hän kiteyttää.

Äänekosken seurakunnassa suntiona työskentelevä Kivelä toimi jo ennen kurssia seurakunnan lähetyksen toimintaryhmässä. Kiinnostusta lähetystyöhön oli siis jo entuudestaan.

–  Vuorovaikutuksessa muiden Lähetetty-kurssilaisten kanssa huomasin, että nälkä kasvoi syödessä. Sillä, missä seurassa aikaansa viettää, on vaikutusta.

Koulutuksen jälkeen vastuut lisääntyivät ja hän on avustanut maahanmuuttajille suunnatuissa Suomi-kerhossa ja Al Massira -kurssilla.

Lähetetty-kulutuksessa panostetaan vuorovaikutukseen, sillä usein oivallukset syntyvät yhdessä.  Yhdessä ruokaileminen ja majoittuminen Raamattuopistolla ja Enä-sepässä tarjoavat myös vapaa-ajalla mahdollisuuksia tutustumiseen.

Jokaisessa jaksossa työskennellään yhdessä ja itsenäisesti, kohdataan muita kurssilaisia, tutkitaan Raamatun Sanaa ja rukoillaan. Lähijaksojen lisäksi kurssilla hyödynnetään verkkoalustaa, jonne voi kirjata oivalluksia ja jakaa yhdessä opittua.

–  Käymme harjoituksenomaisesti läpi useita menetelmiä ja apukeinoja, jotka auttavat ammentamaan Raamatun Sanaa sekä elämään missionaarista elämää yhdessä lähimmäistemme kanssa, läpi koulutuksen nuorten rinnalla kulkeva Minna Maria Lenfeldova kuvaa.

Lähetetty-koulutus toteutetaan neljänä lähijaksona tai koronatilanteesta riippuen etäjaksona. Viikonloppuihin voi osallistua myös etäyhteydellä koronatilanteen tai muun henkilökohtaisen syyn johdosta.  Koulutus on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille (18–35 -vuotiaille). Lähetettynä eläminen ei kuitenkaan katso ikää, joten hakea voi iästä riippumatta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään su 27.2. täältä.

Teksti: Mari Turunen
Kuva: Samuli Kivelän kotialbumi

Saija Tiilikainen