Siirry sisältöön

Juhlavuoden päätapahtuma kesäkuussa

Kylväjä juhlii 50-vuotista taivaltaan yhteistyön merkeissä.

Lähetysyhdistys Kylväjä viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaa ja vuoden päätapahtuma, Kylväjän kesäpäivät, järjestetään Jyväskylässä 7.–9. kesäkuuta. Viikonlopputapahtuman teemana on Mitä ihmettä!

Kesäpäivillä katse käännetään kiitollisena Kylväjän historiaan ja suunnataan luottavaisena tulevaan. Juhlaviikonloppuun on kutsuttu keskeisiä ulkomaisia kumppaneita, kuten pakolaistyössä toimivia kristillisiä järjestöjä yhdistävän globaalin verkoston Refugee Highway Partnershipin (RHP) johtava fasilitaattori Gordon Showell-Rogers ja Norjan luterilaisen lähetysliiton (NLM) aluejohtaja Rune Mjølhus.

Kylväjän juhlaviikonloppu käynnistyy missiologisella symposiumilla, joka järjestetään ensi kertaa yhteistyössä Suomen Lähetysneuvoston ja Lausannen liikettä Suomessa edustavan Suomen evankelisen allianssin (SEA) kanssa. Vuonna 2024 sekä Kylväjä että Lausannen liike täyttävät viisikymmentä vuotta.

– Maailman evankeliointi on edelleen pahasti kesken, sillä yli 3 miljardia ihmistä ei ole kuullut evankeliumin ilosanomaa. Odotan symposiumin selkeyttävän, millaisella strategialla vastaamme tähän haasteeseen, Kylväjän lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen kiteyttää.

Hän toivoo näkevänsä tuttujen kasvojen lisäksi uusia osallistujia symposiumissa.

– Usein näihin tapahtumiin tulee suurimmaksi osaksi kirkon tai järjestöjen työntekijöitä. Olisi hienoa, että myös muut kuin hengellisen työn ammattilaiset saisivat kipinän ja käytännön työkaluja maailman lähetykseen, myös nuoret.

Perjantaisessa kesäillassa voikin törmätä Kylväjän toiminnasta syttyneisiin nuoriin aikuisiin, jotka lähtevät tapaamaan nuoria ja nuoria aikuisia Lutakon sataman alueelle.

Kylväjän kesäpäivillä panostetaan myös lapsiperheisiin. Ohjelmaa on 3–6 vuotiaille sekä 7–12 vuotiaille. Mitä ihmettä -teemaan pureudutaan tutkien Raamatun opetuksia ja lähetystyötä eri aistein sekä toiminnallisen tekemisen, draaman ja musiikin keinoin.

Kylväjän kesäpäivät järjestetään yhteistyössä Suomen suurimman evankelis-luterilaisen paikallisseurakunnan, Jyväskylän seurakunnan, kanssa. Jyväskylän seurakunnan lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija Ulla Klemettinen odottaa tapahtumaa innostuneella mielellä.

– Kesäpäivien ohjelma on monipuolinen ja päivillä pääsee tapaamaan lähetystyöntekijöitä. Päivien ohjelmasta löytyy kuunneltavaa, koettavaa, toimintaa, hiljentymistä, Raamattua ja rukousta. Olemme panostaneet lastenohjelmaan. Järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja kesäkuussa olemme valmiit ottamaan vieraita vastaan eri puolilta Suomea.

Kylväjän kesäpäivien musiikista vastaa Gospel Covertajat. Kylväjän kesäpäivät järjestetään tapahtumakeskus Helmissä, jonka tilat ovat esteettömät. Helmin moderni tekniikka takaa laadukkaan äänentoiston ja visuaalisesti vaikuttavan tapahtuman onnistumisen.

Kylväjän kesäpäivät päättyvät juhlamessuun Taulumäen kirkossa sunnuntaina 9. kesäkuuta. Messun toimittaa Lapuan piispa Matti Salomäki. Mukana messussa palvelee Jyväskylän seurakunnan ja Kylväjän työntekijöitä. Messun voi kuunnella 16.6. Yle Radio 1 -kanavalla ja myöhemmin Yle Areenassa.

Tutustu kesäpäivien ja missiologisen symposiumin ohjelmaan