Siirry sisältöön

Kylväjän nuorten aikuisten Valo-illat saavat jatkoa

Kylväjän Valo-illoissa poraudutaan lähetettynä elämiseen ja kutsumukseen. Samalla illat tarjoavat missionaarista yhteisöllisyyttä nuorille aikuisille. Iltoihin voi osallistua etänä tai paikan päällä alueellisissa soluissa.

Kylväjän Valo-iltojen syyskausi alkaa tiistaina 6. syyskuuta. Ensimmäisessä illassa Kouvolan seurakunnan kappalainen Olavi Mäki-Patola johdattaa osallistujat pohtimaan, kuinka evankeliumin voisi kertoa luontevasti, ja kertoo “Se löytyi” -mission mahdollisuuksista. Syksyn toisessa illassa sosiaalipsykologi, psykoterapeutti Saara Kinnunen avaa aihetta “Riittämätön kristitty lähetettynä”. Ensimmäiset kaksi teemailtaa kuvastavat Valo-iltojen ajankohtaista ja osallistujan lähelle tulevaa otetta lähetettynä elämisen ja kutsumuksen kysymyksissä.

Kylväjän Valo-illat alkoivat viime keväänä ja saivat nuorten aikuisten parissa hyvän vastaanoton. Mirjam Linnapuomi pääsi etäyhteydellä mukaan osaan illoista ja koki niissä kaipaamaansa missionaarista yhteisöllisyyttä.

– Niissä illoissa, joihin olen päässyt messiin, aiheet ovat tuntuneet tärkeiltä ja ajankohtaisilta. Olen tykännyt paljon siitä tavasta, jolla iltoja on luotsattu – on tullut kohdattu olo, vaikka etänä ollaankin oltu. Myös tapa orientoitua illan teemaan juttelemalla yhdessä siitä, on ollut minusta mainio, Mirjam kertoo.

Kauhavan seurakunta perusti iltoja varten seurakunnan tiloissa olevan oman alueellisen solun, jonne nuoret ikuiset voivat kokoontua. Kauhavan seurakunnan lähetyssihteeri Henna Luoma taustoittaa:

– Olimme miettineet seurakunnan lähetystiimissä, miten saisimme nuoria aikuisia koolle lähetystyön teemojen äärelle. Meille nämä Valo-illat olivat rukousvastaus. Kynnys aloittaa oli pieni, kun oli valmista opetusta ja yhteyttä netin kautta. Opetus on ollut nuorille aikuisille sopivaa, ja sen pohjalta on syntynyt syvällistä keskustelua ja rukousta uudessa solussamme. Olemme kiitollisia tästä yhteydestä ja mahdollisuudesta.

Tikkurilassa sijaitsevassa Kylväjän toimistossa aloittaa avoin solu, jonne voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Osa iltojen opettajista pitää sessionsa sieltä käsin. Solua vetää nuorten aikuisten verkostotyöntekijä. Hän kertoo:

– Olen todella innoissani Kylväjän Valo-illoista teemoineen ja puhujineen. Toivottavasti moni nuori aikuinen tulisi rohkeasti mukaan ja saisimme yhdessä kasvaa kutsumuksissamme ja lähetettyinä elämisessä. Olisi myös hienoa jos seurakunnat perustaisivat lisää alueellisia soluja nuorille aikuisille.

Lisätietoa Kylväjän syksyn 2022 Valo-illoista ja osallistumisesta täältä.

Teksti: Kylväjä
Kuva: Kylväjän Valo-iltoihin osallistunut Sara Mäkinen on pitänyt iltojen opettajista, jotka ovat puhuneet eri elämäntilanteista ja osaamisalueista käsin. Kuva: Sara Mäkisen albumi

Tutustu myös:

Lähetysvartti 20.3.2022: Valo-illat tarjoavat missionaarista yhteisöllisyyttä nuorille aikuisille

Saija Tiilikainen