Lähetyksen kesäpäivät

Lähde lähemmäs

Jeesuksen antama lähetyskäsky on voimassa. Se kutsuu ja velvoittaa liikkeelle, myös oman maan rajojen ulkopuolelle. Silloinkaan ei lähdetä ensisijaisesti kauas, vaan lähemmäs niitä ihmisiä, joiden pariin Jumala avaa oven.

Kotiovelta ei tarvitse lähteä pitkälle, sillä Suomessakin on mahdollisuus kohdata eri kulttuurien piiristä tulevia ja muuta uskontoa tunnustavia ihmisiä. Jeesus kutsuu lähtemään lähemmäs myös heitä. Aina ei tarvitse lähteä edes kodin ulkopuolelle, vaan kohdata voi avaamalla ovensa ja osoittamalla vieraanvaraisuutta.

Joskus täytyy lähteä kauas tullakseen lähelle. Tämä on ollut monen lähetin kokemus suhteessa kotimaan lähettäjiin ja esirukoilijoihin, jotka ovat ottaneet lähetin sydämelleen ja rukouksiinsa. Lähtiessään pitkälle matkalle Eurooppaan ja Suomeen paremman tulevaisuuden toivossa moni turvapaikanhakija on samalla kulkenut lähemmäs elävää Jumalaa ja löytänyt Kristuksen.

On meidän tehtävämme sitten lähteä tai lähettää, tarvitsemme jokainen usein yhteyttä siihen lähteeseen, joka puhdistaa synnistä ja kumpuaa ikuisen elämän vettä. Isä Jumala, kaiken elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen. Lähetyksen kesäpäivillä Kauniaisissa saamme olla monella tapaa lähteellä Raamatun opetuksen ja seurakunnan yhteen tulemisen kautta. Ulkomaisen vieraamme kautta kuulemme miten Jumala kutsuu omakseen ja lähettää lähemmäs erityisesti islamin keskellä. Lähetit kertovat lähetyselämän terveisiä Pohjois-Afrikasta, Lähi-Idästä ja Aasiasta. Messussa saamme olla siunaamassa ja lähettämässä uusia lähetystyöntekijöitä.

“Iloitkoot kaikki, jotka sinuun turvaavat, loppumaton olkoon heidän riemunsa! Sinä suojelet niitä, jotka rakastavat sinua, sinä olet heidän ilonsa lähde.” Ps. 5:11

Tervetuloa Lähetyksen kesäpäiville;

lähemmäs Jumalaa, lähemmäs lähimmäistä, lähemmäs lähetyselämää!

Hanna Lindberg
kotimaantyön johtaja

 

Lähde lähemmäs

“Ad fontes” – “lähteille”, toisteltiin joskus. Kyse oli oppineiden humanistien keskuudessa heränneestä kiinnostuksesta antiikkiin ja sen kirjallisuuteen ja kieliin. Tämän ilmapiirin keskeltä tapaamme Martti Lutherinkin innolla perehtymästä Raamatun alkuteksteihin.

Kuten tiedämme, sitten alkoi tapahtua. Syntyi uskonpuhdistus. Samasta raikkaasta Raamatun lähteestä virtaa kaikki elävä ja muutosvoimainen hengellisyys tänäänkin – myös lähetys.

Joskus puhutaan lähetyskutsumuksesta. Kaikki eivät sellaista kuitenkaan koe ja asia saattaa vaivata vielä lähetyskentälle lähdön kynnykselläkin. Raamatussa meillä on kuitenkin täysin kirkas kaste- ja lähetyskäsky. Sen äärellä ei tarvitse jäädä tähyilemään ja huhuilemaan oman sydämensä sameisiin kaivoihin. Jumalan tahto on, että lähetys!

”Kuulkaa nyt vielä kerran: meidän kutsumme on kätketty niihin vasaran iskuihin, jotka kerran kaikuivat Golgatan kummulta. Kaikki muu kutsumustietoisuus haipuu, kun ihminen pannaan koville, mutta kutsumustietoisuus, joka on vasaroitu Jeesuksen täytettyyn työhön, ei horju.”

Noin rohkaisi itsekin elämässään koville pantu lähetti joskus toisia. Emmekö me ole saman rohkaisun tarpeessa tänään jokainen? Siis: sydämellisesti tervetuloa Raamattuopistolle, Raamatun äärelle, armolähteelle. “Minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme!” (1. Joh. 1:3)

Petri Kortelahti
julistustyön johtaja
Suomen Raamattuopisto