Siirry sisältöön

Joulukeräys 2023


Kansa, joka pimeydessä vaeltaa,
”Pakolaisen elämä Kreikassa on stressaavaa. Yksi työskentelee mandariinipellolla, toinen rakennustyömaalla, kolmas on jumissa pakolaisleirillä. Joku on juuri saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Joku taas on saanut turvapaikan, mutta samalla hetkellä julkinen tuki loppui. Tällainen perhe saapui Suomeen, mutta heidät palautettiin takaisin Kreikkaan.” Näin kertoo yksi Kylväjän työntekijöistä alueella. Tuhannet pakolaiset ovat jumissa Kreikassa. Kylväjä tekee siellä yhteistyötä useiden pakolaisjärjestöjen kanssa auttaakseen varsinkin Keski-Aasiasta tulleita pakolaisia. Monilla työntekijöillämme on vahva kielen ja kulttuurin tuntemus näiden kansojen kotiseuduilta. Se on huomattava apu tässä haastavassa työssä.

näkee suuren valon. (Jesaja 9:1)
Samoin kuin Jesajan kuvaama kansa tutussa joulun tekstissä, myös monet Kreikkaan saapuneista ovat vaeltaneet pimeydessä, konkreettisesti. He ovat paenneet sotaa, väkivaltaa ja luonnonmullistuksia. Monet kantavat sisällään sanomatonta kipua. Materiaalisen avun lisäksi he tarvitsevat henkistä ja hengellistä apua. Yksi tärkeimmistä auttamisen muodoista on traumatyö. Siinä ihmisiä autetaan pääsemään jälleen kiinni elämään erilaisten onnettomuuksien jälkeen. Kohtaamisissa keskeistä on yhteyden ja luottamuksen luominen. Keski-aasialainen perheenäiti, Fatima, kertoo kokemuksistaan: ”Tulin traumatyön kurssille sekavin tuntein. Olin paennut kotimaastani kaksi vuotta aikaisemmin, kun äärijärjestö nousi valtaan. Sitten uudessa maassa iski luonnonmullistus. Menetimme kaiken. Luulin jo, että olin sekoamassa. Traumatyön kurssilla opin kuitenkin, että tunteeni tällaisten kokemusten jälkeen olivat normaaleja. Mikä helpotus! En halua enää keskittyä menneeseen. Haluan katsoa eteenpäin, tulevaisuuteen.”

Anna lahjasi Kylväjän traumatyölle
Kylväjä on järjestänyt traumatyön koulutusta pakolaisten keskuudessa jo monella eri paikka- kunnalla. Kokemukset niistä ovat olleet rohkaisevia. Sinä voit auttaa meitä jatkamaan ja laajentamaan tätä työtä lahjoittamalla vuoden 2023 Joulukeräykseemme. Näin autat tuomaan joulun suurta valoa kovia kokeneille perheille ja kokonaisille kansoille. Kiitos lahjastasi!

Osallistu tilisiirtolahjoituksella
Nooa Säästöpankki, IBAN: FI57 4405 0010 0212 96, BIC: ITELFIHH tai
OP Uusimaa, IBAN: FI22 5092 8820 0134 57, BIC: OKOYFIHH
Viite: 2900 00221

Osallistu MobilePaylla numeroon 18437
Kirjoita kommenttikenttään keräyksen nimi ”Joulukeräys 2023”.

Joulukeräys 2023

Osallistu kauttamme tuomaan joulun suurta valoa kovia kokeneille perheille ja kokonaisille kansoille.

Rahankeräyslupa: RA/2021/1495. Lupa voimassa 1.1.2022 alkaen. Luvat kattavat koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta.