Siirry sisältöön

Mongoliassa lähetystyössä ollut Marija Ijäs toivoi, että suomalaiset voisivat kurkistaa kauniin ja karun maan arkeen. Vuoristossa lenkkipoluilla Marijalle syntyi idea. Äideillä on aina kerrottavaa elämästä, johon voi samaistua kautta maailman. Jotta voisimme ymmärtää paremmin mongolialaisten elämää, Marija päätti haastatella viittä paikallista äitiä heidän kodeissaan.

Delgermaa, Hishgee, Nara, Oyana ja Tuija avasivat kotinsa ovet Marijalle ja valokuvaaja Jussi Valkeajoelle, joka vieraili Lähetysyhdistys Kylväjän työalueella Mongoliassa keväällä 2016. Haastattelujen ohella syntyi upea mahdollisuus kuvata äitejä. Kertomukset täydentyivät valokuvan voimalla. Näin syntyi Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely.

Tekijä

Marija Ijäs on espoolainen neljän lapsen äiti, joka oli lähetystyössä Mongoliassa vuosina 2013–2016 aviomiehensä Nikon kanssa. Hän osallistui muun muassa pyhäkoulujen pitämiseen sekä äiti-lapsitoimintaan.

Kenelle?

Näyttely sopii seurakuntien tiloihin, kirjastoihin, gallerioihin sekä muihin tilanteisiin, joissa halutaan edistää kansainvälisyys- tai kulttuurikasvatusta tai kristillisen lähetystyön tuntemusta sekä tietämystä mongolialaisista tai aasialaisista elintavoista.

Sisältö

Näyttely koostuu 21 seinälle ripustettavasta valokuvasta ja äitien kertomuksista. Yksi kuva on kooltaan 30 cm x 45 cm. Viiden äidin lisäksi kuvia on Lähetysyhdistys Kylväjän työstä Mongolian Ulaanbaatarissa, Zuunmodissa ja Arhangaissa.

Valokuvanäyttelyn vuokra on 50 euroa / viikko. Lisäksi näyttelyn tilaaja maksaa valokuvalaatikon postittamisesta aiheutuvat kulut. Laatikon koko on 58 x 39 x 33 cm ja paino kuvineen on 16 kg. Laatikon voi myös noutaa Kylväjän toimistosta.

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttelyn voi tilata Lähetysyhdistys Kylväjän toimistosta kylvaja@kylvaja.fi tai p. 09 2532 5400.