Siirry sisältöön

Kollekter 2024


Kollekter 2024

Kollektsöndag i Borgå stift

Pionjärarbetet för oss till ett område i Östasien där det finns väldigt få kristna. Såningsmannen har fått en kallelse att visa Guds kärlek för människor som lever i svåra situationer, genom bemötanden, undervisning, humanitär hjälp och olika projekt.

Jag heter Magnus Riska och har bott i Etiopien i 3½ år. Jag tjänstgör tillsammans med min fru Gunilla vid Tabor Evangelical College 280 km söder om Addis Abeba, i staden Hawassa. Gunilla ger stödundervisning i engelska och jag undervisar i GT samt bibelhebreiska.

Magnus Riska skrev predikotankar inför kollektsöndagen. Ladda ner dem här.


Presentation

Missionsföreningen Såningsmannen arbetar för att Guds rike skall spridas speciellt till sådana områden där det finns endast få eller inga kyrkor och kristna.

Såningsmannens missionssyn är holistisk, till den hör förkunnandet av evangelium, förbättrandet av de samhälleliga livsvillkoren och arbete för en bestående utveckling.

Pionjärarbetet för oss till ett område i Östasien där det finns väldigt få kristna. Såningsmannen vill visa Guds kärlek för människor som lever i svåra situationer, genom bemötanden, undervisning och humanitär hjälp.

Just nu håller Såningsmannens pionjärarbetare att hitta på kreativa sätt att åstadkomma dessa mål, bland annat genom att utforska nya avenyer för att komma till området eller i kontakt med människorna som hör till området. Vi hoppas och ber att dessa steg ska bära god frukt och öppna upp för ett brett, öppet, och hållbart arbete på lång sikt. Framförallt önskar vi att Guds rikes närvaro skulle förnimmas i alla lägen, både stora som små, vardagliga som högtidliga. 

Bön

Tack för att vi får möjlighet att vara med att stödja arbete bland de onådda. Vi ber för tillfällen att nå dem som inte än har hört talats om dig. Herre, öppna de dörrar som behöver öppnas och stäng du de dörrar som du vill stänga. Vi ber för dem som lever i svåra situationer, svält och förtryck. Styrk, stöd och trösta dem. Låt de bli sedda och bemötta. Låt ditt budskap om kärlek, förlåtelse och befrielse i Jesus Kristus vår Herre beröra många.

I Jesu namn, Amen.