Siirry sisältöön

Traumatyö käynnistyi Etu-Aasiassa pakolaisten parissa

Pakolaisia nuotion äärellä

Pakolaisia auttavien järjestöjen mukaan tarve traumakoulutukseen on suuri.

Etu-Aasiassa elää valtavasti ihmisiä, jotka ovat diasporassa. Nämä liikkeelle pakotetut ihmiset ovat lähteneet pakoon sotaa, elinkelvottomia ympäristöjä tai toivottomia tulevaisuuden näkymiä. Lähetysyhdistys Kylväjän diasporatyöntekijät ovat luoneet Etu-Aasiassa yhteyksiä eri toimijoihin kahden viime vuoden aikana. 

– Pakolaisia auttavilta verkostoilta olemme kuulleet suuresta tarpeesta saada traumakoulutusta. Huhtikuussa järjestimme koulutukset kahdella eri paikkakunnalla, diasporatyön erityisasiantuntija Taneli Skyttä Kylväjästä kertoo.

Ensimmäinen koulutus järjestettiin huhtikuussa persiankielisen pakolaisseurakunnan pyynnöstä seurakunnan jäsenille, ja sille on jo suunnitteilla jatkoa. Toinen koulutus järjestettiin pakolaistyötä tekevän seurakuntaverkoston pyynnöstä. Sen kohderyhmänä olivat pakolaiset, jotka ovat muslimeita, ja joilla oli suuri tarve käsitellä traumojaan.

Kylväjän Etu-Aasian diasporatyöntekijät ovat luoneet suhteet näihin yhteistyökumppaneihin, toimivat linkkinä traumatyön asiantuntijoihin ja yhdessä heidän kanssaan toteuttivat koulutukset.

Kuva: IMB