Nuoret ja nuoret aikuiset

Kylväjän nuorisotyö kutsuu nuoria elämään lähetyselämää, jossa levosta käsin eletään lähetyskutsua todeksi. Tehtävämme on auttaa sekä juurtumaan Jeesukseen Kristukseen että kantamaan vastuuta lähetyskäskyn toteutumisesta. Varustamme ja lähetämme palvelemaan ihmisiä Kristuksen rakkaudella tukeutuen Raamattuun, rukoukseen ja kristittyjen yhteyteen. Teemme tämän yhteistyössä seurakuntien ja järjestöjen kanssa iloiten yhdessä Jumalan työn hedelmistä.

Luottamuksellinen yhteistyö edesauttaa ideoimaan ja järjestämään kouluvierailuja paikallisseurakuntien kanssa tai opintomatkoja kentälle, rippikoulutunteja, erilaisia lähetystapahtumia ja leirejä, joissa lähetystyö on vahvasti mukana. Monissa nuorten raamattu- ja rukouspiireissä koetaan yhteyttä lähettäjinä ja iloitaan Jumalan työstä maailmalla. Opiskeluihin liittyviä työharjoitteluja lähetyskentille valmistellaan ja toteutetaan vuosittain.

Rippikoulut

​​​​​​​Keep Calm and Carry On God`s Mission – Rippikoulun lähetysopetus verkossa.

Mietitkö, kuinka pitäisit rippikoulun lähetystyön oppitunnin etänä? Lähetysyhdistys Kylväjä on tehnyt sinulle tätä varten valmiin opetuskokonaisuuden, johon voit tutustua tästä.

Microsoftin Flipgrid-sovellukseen rakennettu riparitunti on nuorille mielenkiintoinen tapa tutustua lähetystyöhön, koska sitä käytetään älypuhelimella tai tietokoneella. Rippikoululainen tutustuu tehtävään ja katsoo siihen mahdollisesti liittyvän videon. Tehtävään vastataan omalla videoklipillä, suoraan sovelluksesta.

Mitä tämä vaatii rippikoulun vetäjältä? Kirjaudut vain ilmaiseen Flipgrid-palveluun nettiselaimellasi, ja me annamme sinulle yksityiskohtaiset ohjeet palvelun käyttämiseen. Opetuksen kulku on yksinkertainen: Lähetät rippikoululaisille oppitunnin tunnuksen, ja he alkavat itsenäisesti vastailemaan tehtäviin etänä. Sinä seuraat oppitunnin kulkua katsomalla ja arvioimalla rippikoululaisten videovastauksia Flipgrid-verkkosivullasi.

Haluatko pitää opetuksen ilman Flipgrid-sovellusta? Olemme koonneet samat tehtävät yhteen dokumenttiin, jota käyttäen voit perinteiseen tapaan esittää rippikoululaisille tehtävät ja pyytää vastaukset haluamallasi tavalla. Tehtävät löydät tästä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä saadaksesi aineiston vapaasti käyttöösi, outi.paukkunen@kylvaja.fi.

 

Lähetetty-koulutus

Minimissio on uudistunut Lähetetty-koulutukseksi. Katso lisätiedot ja hae mukaan täältä.

 

PK International

Koordinoimme PK international -linjaa yhteistyössä Suomen Raamattuopiston kanssa, joka antaa nuorille mahdollisuuden opiskella Raamattua ja saada kurssiin kuuluvalla ulkomaan opintomatkalla kokemus kristillisestä työstä. Matka on suuntautunut muun muassa Ateenan pakolaistyöhön ja Merimieskirkon palvelutehtäviin. Matkalla voi tutustua erilaisten kulttuurien ja uskontojen väliseen kohtaamiseen ja lisäksi kurssin aikana on erinomainen mahdollisuus elää todeksi omaa lähetyskutsua, käyttää lahjojaan ja kysellä paikkaa Jumalan valtakunnan työssä. Samoin yhteistyössä Raamattuopiston kanssa järjestetään rippikouluja. Yksi rippikouluryhmä matkaa vuosittain Kreikkaan Paavalin jalanjäljille.

Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta. (Ef. 6:18)

Rukoilemme

  • kärsivällisyyttä ja rauhaa pysyä kotona koronapandemian aikana; anna lohdutus yksinäisyyteen ja luo elämänrohkeutta läheisten kautta. Kiitos mahdollisuudesta olla yhteydessä ystäviin digiverkostojen kautta. ”Lohduttava puhe antaa elämänrohkeutta.” (Sananl. 15:4)
  • MiniMissiota käyvien, omaa lähetyskutsua prosessoivien nuorten puolesta ja niiden, jotka etsivät paikkaansa Jumalan valtakunnan työssä.

Oma Paikka

Nuorten kirjerengas – liittyminen ei sido mihinkään, kirjeissä saadaan muutaman kerran vuodessa tietoa lähetyselämästä ulkomailla ja kotimaassa, tulevista nuorten lähetystapahtumista ja muusta mielenkiintoisesta. Renkaaseen kuulumalla saa automaattisesti ilmaisen, 10 kertaa vuodessa ilmestyvän Kylväjä-lehden.

PK international yhteistyössä SRO:n kanssa – kiva porukka, yhteyttä, ystävyyttä ja yhteinen tehtävä maailmalla.

Riparit yhteistyössä SRO:n kanssa Kreikan-ripari

Lähetä joku muu! Olisiko minusta lähetystyöntekijäksi?

 


Deserbari – elämää Bangladeshin maaseudulla -lautapeli

Deserbarin pelaajat ovat bangladeshilaiskylän säästöryhmän jäseniä ja koettavat monin tavoin parantaa elinolojaan ja omaa kotiaan, deserbaria. Sattumakortit kuvaavat todellisia vaaroja ja takaiskuja, joita säästöryhmäläiset kokevat.