Siirry sisältöön

Työntekijämme palasi Keski-Aasiaan

Lähetimme työntekijän uudelle työkaudelle Keski-Aasiaan. Maassa on suuri tarve mielenterveystyölle.

Lähetimme työntekijän uudelle työkaudelle Keski-Aasiaan. Maassa on suuri tarve mielenterveystyölle.

Kylväjä lähetti työntekijän uudelle kahden vuoden mittaiselle työkaudelle Keski-Aasiaan lokakuussa. Hän tuli Suomeen vuosilomalle kesällä 2021, mutta paluu estyi Keski-Aasian levottomuuksien vuoksi.

– Viime talven ja kevään mittaan pohdimme hyvin perusteellisesti yhteistyökumppanimme kanssa maan turvallisuustilannetta ja -käytänteitä sekä sitä, missä tilanteessa alueelle voisi palata. Toukokuussa totesimme, että palaaminen oli mahdollista. Tuolloin työntekijämme lähti maahan noin neljäksi kuukaudeksi. Tuona aikana selvitettiin vielä tarkemmin, sallivatko olosuhteet pidempiaikaisen työskentelyn, Keski-Aasian työaluevastaava Mikko Puhalainen kertoo.

Puhalainen pitää työntekijän lokakuista paluuta maahan tärkeänä. Työntekijä on mukana yhteistyöjärjestön mielenterveyshankkeissa. Mielenterveystyölle on suuri tarve, ja sitä kehitetään yhdessä paikallisten työntekijöiden kanssa. Kylväjän työntekijä auttaa ja tukee mielenterveyshankkeiden paikallisia johtajia erilaisissa hankehallinnon tehtävissä, jotta he voisivat tehdä työtä jatkossa itsenäisesti ja entistä paremmin.

– Alueen ihmiset tarvitsevat monenlaista tukea. Valtaosalla on myös erittäin vähän tietoa kristityistä ja kristinuskosta. Väestöstä kristittyjä on reilusti alle 0,1 prosenttia. Ihmisillä on myös hyvin rajallinen mahdollisuus kuulla evankeliumia, sillä alueella ei haastavien olosuhteiden vuoksi työskentele moniakaan avustustyöntekijöitä.

Työntekijämme palasi maahan 22. lokakuuta.

Teksti: Mari Turunen

Kuva: Mikko Puhalainen

Uutinen on julkaistu Kylväjä-lehden numerossa 4/2022.