Siirry sisältöön

Kylväjä hakee verkostojohtajaa – ”Haluamme kehittää lahjoittajasuhteita ja seurakuntapalveluja”

Tehtävä avautui, kun vuorotteluvapaa innosti Hanna Räsäsen opiskelemaan.

Lähetysyhdistys Kylväjä hakee verkosto- ja kumppanuusyksikön johtajaa. Tehtävä vapautui, sillä syksyn ajan vuorotteluvapaata viettänyt verkosto- ja kumppanuusjohtaja Hanna Räsänen koki opintojen kutsuvan ja hän siirtyy opintovapaalle.

– Verkostojohtajan tehtävä on niin tärkeä ja arvokas, että se ei voi jäädä odottamaan minua. Siksi on parasta, että luovun tehtävästä, jotta siihen avautuu paikka henkilölle, joka on oikea juuri tätä aikaa varten.

Opintovapaan aikana Hanna Räsänen tekee osa-aikatyötä Kylväjässä ja opintovapaan jälkeen hän palaa Kylväjään tehtävään, joka määritellään myöhemmin yhdessä johtoryhmän kanssa.

– Arvostan suuresti tapaa, jolla hallitus, lähetysjohtaja ja johtoryhmä kuulivat minua ja halusivat antaa mahdollisuuden astua alas yksikön johtajan tehtävästä ja suuntautua opintovapaan kautta kohti asiantuntijatehtävää.

Lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen näkee Hanna Räsäsen olleen muutosvoima, kun organisaatiota on viime vuosina myllätty uuteen asentoon.

– Hannalla on ollut organisaatiomuutoksessa vahva kyky hahmottaa tärkeitä muutosprosesseja ja viedä niitä eteenpäin. Hän on innostaja, joka osaa koota ja motivoida ihmisiä tärkeän tehtävän äärellä. Toivon, että opintovapaa terävöittää edelleen hänen kutsumustaan, jotta hänen erityinen panoksensa tulisi käyttöön tulevassa työssä Kylväjässä.

Uuden äärellä Räsäsen mieli on kiitollinen ja haikea.

– Olen saanut tehdä työtä upeiden työtovereiden kanssa, ja oppia heiltä ja heidän kanssaan paljon. Yhteinen matkamme jatkuu ja jäämme uteliaana odottamaan, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan.

Verkostojohtaja vastaa Kylväjän varainhankinnasta, lahjoittajasuhteiden ja seurakuntapalveluiden kehittämisestä sekä kannustaa suomalaisia lähetyselämään. Uusi johtaja saa johdettavakseen osaavan ja motivoituneen tiimin ja hän pääsee näköalapaikalle lähetystyön eturiviin. Lisäksi johtoryhmän jäsenenä hän osallistuu Kylväjän työn johtamiseen.

– Haluamme samanaikaisesti vahvistaa suhteitamme seurakuntiin ja yksityisiin työn ystäviin sekä vahvistaa Kylväjän työn taloudellista pohjaa varainhankinnan kautta. Verkosto- ja kumppanuus yksikkö kutsuu lähetyksen näyn ja sen tukemisen äärelle monipuolisesti, Kääriäinen summaa.

Hakuaika päättyy 1.1.2023. Hakuilmoitukseen voi tutustua Kylväjän kotisivuilla.