Seurakunnille

Näiltä sivuilta löydät seurakuntien käyttöön tarkoitettua materiaalia, jota myös yksittäiset henkilöt voivat vapaasti hyödyntää. Monenlaista materiaalia löytyy myös Tule mukaan -sivuilta.

Kirkkokolehdit vuonna 2018

Vuoden 2018 virallinen kolehti kerätään sunnuntaina 4.11.2018 Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuus-olosuhteiden parantamiseen. Lisätietoja kolehtikohteesta kolehdit-sivulta ja Bangladeshin-työn sivuilta.

Kirkkohallituksen suosituskolehtina voidaan kerätä lahja seurakuntaa synnyttävään ja vahvistavaan työhön islamilaisilla alueilla Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa. Lisätietoja ja kolehtikohteen esittelyteksti löydät Annoit minulle armon -sivulta.

Lisäksi Kylväjä ehdottaa kolehtikohteeksi lahjaa oman kirkon rakentamiseen seurakunnalle Itä-Siperian Burjatiaan. Lisätietoja Itä-Siperian kirkkohankkeen sivuilta.

Vuosikertomus Kylväjän työvuodesta 2017  

Vuosikertomuksessa kerrotaan järjestön toiminnasta niin kentillä kuin kotimaassa. Vuosikertomusta voi lukea sähköisesti tai tilata painettuna versiona Kylväjän toimistosta.

Seurakuntien edustajien tapaaminen Lähetyksen Kesäpäivillä

Seurakuntien edustajat tapaavat Lähetyksen kesäpäivillä jälleen ensi kesänä Kauniaisissa lauantaina 16.6.2018.

Yleisesitteen kansikuva

 

Esitteet

Kylväjä julkaisee yleisesitettä, joka kertoo lyhyesti millaista työtä tehdään eri työalueilla. Työalueiden esitteissä kerromme työalueittemme erityispiirteistä. Jokainen lähetti esitellään lähettiesitteessä. Esitteitä on saatavilla Kylväjän toimistosta, osoitteesta kylvaja@kylvaja.fi tai työntekijöiden välityksellä.

 

 

Menox maailmalle -musikaali

Menox maailmalle -musikaali on Jukka Salmisen säveltämä, Kylväjän työstä maailmalla kertova lastenmusikaali, jonka järjestämistä varten seurakunnat voivat tilata materiaalit. Tarkempia tietoja.

 

 

Kirjepyhäkoulu

KirjepyhäkoululogoKirjepyhäkoulu tuo lapselle postilaatikkoon tai sähköpostin välityksellä kerran kuukaudessa pyhäkouluhetken kotiin. Pyhäkoulukirjeen voi tilata vaikka kaikille alakouluikäisille seurakuntalaisille.

Vierailijoita seurakuntaan

Aluekoordinaattorit, julistustyöntekijät ja Kylväjän vapaaehtoiset kotiseutulähetit vierailevat mielellään seurakunnissa. Kotimaanjaksoilla olevia lähetystyöntekijöitä voi myös kutsua vierailulle.  Työalueilla olevia lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan seurakuntien tilaisuuksiin Skypen välityksellä. 

Bambumajaesite 2015_kansi

Bangladeshilainen bambumaja

Bambumajaa voi tilata seurakuntien ja yhteisöjen käyttöön. Tarkempia tietoja viereisestä esitteestä tai Kylväjän toimistosta.

Bambumajaesite kouluille

 

 

 

Jurtta ja Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttelyJurttaesite 2015_kansi

Mongoliasta tuotua jurtta-asumusta kalusteineen ja oheismateriaaleineen voi tilata seurakuntien ja muiden yhteisöjen käyttöön. Jurtan yhteyteen voidaan pystyttää Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely. Näyttely voidaan tilata  myös itsenäisenä kokonaisuutena. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. 09 253 254 00, kylvaja@kylvaja.fi ja alla olevista esitteitä.

Jurttaesite

Jurttaesite kouluille

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely -esite

Lähetystehtävä Mongoliassa -jurtan esittelyyn liittyvä osallistava näytelmä rippikoululaisille

Video jurtan pystytyksestä

 

 

Vieraana keittiössäMicrosoft PowerPoint - Vieraana keittiössä 9_10_2005_edit [Compa

Vieraana keittiössä -keittokirjassa on bangladeshilaisia, mongolialaisia, keski-aasialaisia, tansanialaisia ja etiopialaisia reseptejä.

 

Varhaiskasvatusaineistoa

Kylväjä on julkaissut materiaalipaketin päiväkotien uskontokasvatukseen. Lähetystyötä esittelevä julkaisu käsittelee Kylväjän Bangladeshin-työtä. Kuvakirjalla ja siihen liittyvällä opettajan oppaalla on käyttöä myös seurakuntatyössä.

Lähetyskasvatusaineistoa varhaiskasvatukseen, Ammattilaisen aineisto saatavana sähköisenä: kuvakirja.pdfkuvakirja.pps opettajan_opas.pdf

Jurtta-askartelumateriaali

Jurtta on mongolialaisten asumus. Alla olevista linkeistä löydät kaksi eri askartelumallia, joiden avulla pääset rakentamaan oman jurtan. Jurttia voi askarrella yhtä lailla kotona kuin seurakuntien lapsi- ja varhaisnuorisotyön kerhoissa, leireillä ja lähetystapahtumissa.

Jurtta-askartelumateriaali  

Huom!  Tiedostot on tekijäsuojattu sellaisin ehdoin, että käyttäjillä ei ole lupa muuttaa sen sisältöä esimerkiksi poistamalla siitä Kylväjän tunnuksia.

 

Lähetysmateriaalia eri työalueilta

Työalueistamme kertovilla Työmme-sivuilla on runsaasti materiaalia (videoita, PowerPoint-esityksiä, blogikirjoituksia jne.), jota voi hyödyntää erilaisissa seurakuntien tilaisuuksissa. Kylväjästä voi myös lainata lähetystyöhön liittyvää esineistöä. Ota yhteyttä Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400 .

Videoita

Kylväjän kehitysyhteistyöstä kertovia videoita on katsottavissa kehitysyhteistyön YouTube-kanavalla.

Muusta Kylväjän työstä kertovia videoita ja lähettien haastatteluja on katsottavissa Kylväjän YouTube-kanavalla.