Seurakunnille

Näiltä sivuilta löydät seurakuntien käyttöön tarkoitettua materiaalia, jota myös yksittäiset henkilöt voivat vapaasti hyödyntää. Monenlaista materiaalia löytyy myös Tule mukaan -sivuilta.

Kylväjän kolehtipyhä 5.11.2017

Kirkkohallituksen määräämä Kylväjän kolehtipyhä on uskonpuhdistuksen muistopäivänä 5.11.2017. Kolehtikohteena on Raamatun opetus ja koulutus Aasiassa ja Afrikassa.

Voisitko esitellä kolehtikohteen omassa seurakunnassasi? Alla on materiaalia jumalanpalveluksessa ja kirkkokahveilla käytettäväksi. Lisäksi voit tilata Kylväjä-lehteä jaettavaksi jumalanpalveluksen yhteydessä. Ota yhteyttä oman hiippakuntasi aluekoordinaattoriin tai Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400 ja sovi esittelystä ja lehtitilauksesta.

 

Kolehtipyhän materiaalit

Lehti- tai nettijuttu kolehtipyhästä paikallislehtiin ja muihin medioihin

Kolehtipyhän kuvakkeet löydät Press-sivulta.

Kolehtikohteen esittelytekstit

Kollektupprop på svenska

Kolehtipyhän PowerPoint -esitys

Kolehtipyhän diaesityksen esittelytekstit

Saarnapohdinta uskonpuhdistuksen muistopäivänä 5.11.2017

1. Jukka Norvannon saarnapohdinta     
2. Jukka Norvannon saarnapohdinta     

Puhe ja kysymyksiä 5.11.2017 messun jälkeen

Video evankeliointimatkasta Bulganiin

Video nepalilaisesta kyläpastorista ja ääniraamatusta

Videon Kaukasiassa tehtävästä kielityöstä voit tilata Kylväjän toimistosta (kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400.

Lisätietoja ja materiaalia Kylväjän raamattutyöstä löytyy Annoit minulle elämän – raamattutyön keräyksen sivuilta.

Kolehtipyhä on osa raamattutyön keräystä, jonka toisena päätapahtumana ovat Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlat Tampereella 22.10.2017.

 

Kolehtipyhänä 6.11.2016 kerätty kolehti urheilulähetystyöhön oli yhteensä 69 194,48 euroa. Vuonna 2016 muina pyhinä kerätty kolehti tavoittamattomien tavoittamiseen oli yhteensä 12 707,06 euroa.

 

Muut kolehtipyhät

Kylväjän tekemää työtä voi tukea myös muina pyhinä, jolloin kolehti ohjeiden mukaan kerätään lähetystyöhön seurakunnan valitseman Kirkon virallisen lähetysjärjestön kautta. Kylväjälle kerättävä kolehti kohdistetaan ”Tavoittamattomien tavoittamiseen” ja varat käytetään muun muassa Itä-Siperiassa avatun uuden työalueen tukemiseen. Kolehteja voi kerätä Kylväjän lähetystyölle myös vapaina kolehtipyhinä ja erilaisissa seurakuntatilaisuuksissa.

Lisätietoja kolehtien tilityksistä.

 

Vuosikertomus Kylväjän työvuodesta 2016

Vuosikertomuksessa kerrotaan järjestön toiminnasta niin kentillä kuin kotimaassa. Vuosikertomusta voi lukea sähköisesti tai tilata painettuna versiona Kylväjän toimistosta.

 

Seurakuntien edustajien tapaaminen Lähetyksen Kesäpäivillä

Seurakuntien edustajat tapaavat Lähetyksen kesäpäivillä jälleen ensi kesänä Kauniaisissa lauantaina 16.6.2017.

Yleisesitteen kansikuva

 

Esitteet

Kylväjä julkaisee yleisesitettä, joka kertoo lyhyesti millaista työtä tehdään eri työalueilla. Työalueiden esitteissä kerromme työalueittemme erityispiirteistä. Jokainen lähetti esitellään lähettiesitteessä. Esitteitä on saatavilla Kylväjän toimistosta, osoitteesta kylvaja@kylvaja.fi tai työntekijöiden välityksellä.

 

 

Menox maailmalle -musikaali

Menox maailmalle -musikaali on Jukka Salmisen säveltämä, Kylväjän työstä maailmalla kertova lastenmusikaali, jonka järjestämistä varten seurakunnat voivat tilata materiaalit. Tarkempia tietoja.

 

 

Kirjepyhäkoulu

KirjepyhäkoululogoKirjepyhäkoulu tuo lapselle postilaatikkoon tai sähköpostin välityksellä kerran kuukaudessa pyhäkouluhetken kotiin. Pyhäkoulukirjeen voi tilata vaikka kaikille alakouluikäisille seurakuntalaisille.

Vierailijoita seurakuntaan

Aluekoordinaattorit, julistustyöntekijät ja Kylväjän vapaaehtoiset kotiseutulähetit vierailevat mielellään seurakunnissa. Kotimaanjaksoilla olevia lähetystyöntekijöitä voi myös kutsua vierailulle.  Työalueilla olevia lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan seurakuntien tilaisuuksiin Skypen välityksellä. 

 

JurttaJurttaesite 2015_kansi

Mongoliasta tuotettua  jurtta-asumusta kalusteineen ja oheismateriaaleineen voi tilata seurakuntien ja muiden yhteisöjen käyttöön. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. (09) 253 254 00 tai kylvaja@kylvaja.fi

 

 

Bambumajaesite 2015_kansi

Bangladeshilainen bambumaja

Bambumajaa voi tilata seurakuntien ja yhteisöjen käyttöön. Tarkempia tietoja viereisestä esitteestä tai Kylväjän toimistosta.

 

 

 

 

Vieraana keittiössäMicrosoft PowerPoint - Vieraana keittiössä 9_10_2005_edit [Compa

Vieraana keittiössä -keittokirjassa on bangladeshilaisia, mongolialaisia, keski-aasialaisia, tansanialaisia ja etiopialaisia reseptejä.

 

Varhaiskasvatusaineistoa

Kylväjä on julkaissut materiaalipaketin päiväkotien uskontokasvatukseen. Lähetystyötä esittelevä julkaisu käsittelee Kylväjän Bangladeshin-työtä. Kuvakirjalla ja siihen liittyvällä opettajan oppaalla on käyttöä myös seurakuntatyössä.

Lähetyskasvatusaineistoa varhaiskasvatukseen, Ammattilaisen aineisto saatavana sähköisenä: kuvakirja.pdfkuvakirja.pps opettajan_opas.pdf

Jurtta-askartelumateriaali

Jurtta on mongolialaisten asumus. Alla olevista linkeistä löydät kaksi eri askartelumallia, joiden avulla pääset rakentamaan oman jurtan. Jurttia voi askarrella yhtä lailla kotona kuin seurakuntien lapsi- ja varhaisnuorisotyön kerhoissa, leireillä ja lähetystapahtumissa.

Jurtta-askartelumateriaali  

Huom!  Tiedostot on tekijäsuojattu sellaisin ehdoin, että käyttäjillä ei ole lupa muuttaa sen sisältöä esimerkiksi poistamalla siitä Kylväjän tunnuksia.

 

Lähetysmateriaalia eri työalueilta

Työalueistamme kertovilla Työmme-sivuilla on runsaasti materiaalia (videoita, PowerPoint-esityksiä, blogikirjoituksia jne.), jota voi hyödyntää erilaisissa seurakuntien tilaisuuksissa. Kylväjästä voi myös lainata lähetystyöhön liittyvää esineistöä. Ota yhteyttä Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400 .

Videoita

Kylväjän kehitysyhteistyöstä kertovia videoita on katsottavissa kehitysyhteistyön YouTube-kanavalla.

Muusta Kylväjän työstä kertovia videoita ja lähettien haastatteluja on katsottavissa Kylväjän YouTube-kanavalla.