Seurakunnille

Näiltä sivuilta löydät seurakuntien käyttöön tarkoitettua materiaalia, jota myös yksittäiset henkilöt voivat vapaasti hyödyntää. Monenlaista materiaalia löytyy myös Tule mukaan -sivuilta.

 

Kirkkokolehdit vuonna 2021

Tietoa kolehdeista valikosta vasemmalla.

Kylväjän kolehtipyhä 17.10.2021

Kolehti kerätään lasten ja perheiden parissa tehtävään työhön. Lasten kanssa tavoitamme tavoittamattomia ja opimme Jumalan perheväen yhteyttä. Lasten kaltaisissa Jumalan valtakunnan siemen itää ja kasvaa taimelle kantaakseen aikanaan hedelmää taivaallisen perheväen siunaukseksi.

Suosituskolehti 2021

Tavoittamattomien tavoittamiseen Etiopiassa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. Toimimme maailman suurimman luterilaisen, Mekane Yesus -kirkon työyhteydessä tukien sen teologista koulutusta ja mission vahvistamista. Kirkon nopea kasvu on myös haaste, sillä organisaation kehittäminen ja työntekijäkoulutus kasvavat hitaammin. Tarve koulutuksen kehittämiselle on suuri. Kristittyjen määrä maassa jatkaa kasvuaan. Etiopiassa on kuitenkin myös evankeliumin kannalta tavoittamattomia ja vähän tavoitettuja alueita ja kansanryhmiä. Työ vähiten saavutettujen ryhmien keskuudessa on hidasta ja haastavaa.

Muut kolehdit

Kolehtina voidaan kerätä lahja kirkon rakentamiseen Itä-Siperian Ulan-Uden luterilaiselle seurakunnalle. Lue lisää kirkkohankkeesta, tutustu kolehtimateriaaleihin ja osallistu burjaattien unelman toteuttamiseen! Kolehti voidaan kerätä myös yleisesti Lähetysyhdistys Kylväjän työhön.

 

 

Vuosikertomus Kylväjän työvuodesta 2019

Vuosikertomuksessa kerrotaan järjestön toiminnasta niin työalueilla kuin kotimaassa. Vuosikertomusta voi lukea sähköisesti tai tilata painettuna versiona Kylväjän toimistosta.

 

 

Esitteet

Kylväjä julkaisee yleisesitettä, joka kertoo lyhyesti millaista työtä tehdään eri työalueilla. Työalueiden esitteissä kerromme työalueittemme erityispiirteistä. Jokainen lähetti esitellään lähettiesitteessä. Esitteitä on saatavilla Kylväjän toimistosta, osoitteesta kylvaja@kylvaja.fi tai työntekijöiden välityksellä.

Vierailijoita seurakuntaan

Aluekoordinaattorit, julistustyöntekijät ja Kylväjän vapaaehtoiset kotiseutulähetit vierailevat mielellään seurakunnissa. Kotimaanjaksoilla olevia lähetystyöntekijöitä voi myös kutsua vierailulle. Työalueilla olevia lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan seurakuntien tilaisuuksiin Skypen välityksellä. 

Bambumajaesite 2015_kansi

Bangladeshilainen bambumaja ja mongolialainen jurtta

Työntekijätilanteemme tähden tällä hetkellä emme pysty tuottamaan jurtan ja banglamajan kuljetus- ja esittelypalvelua seurakunnille. Mikäli uusi vapaaehtoisten tiimi tätä palvelua varten muodostuu, palvelun jatko voi olla tulevaisuudessa mahdollista.

Haluamme palvella seurakuntia tekemällä yhdessä evankeliumin työtä. Halutessasi lisätietoja jurtan ja banglamajan tilanteesta, ota yhteyttä seurakuntatyönkoordinaattoreihimme:

Katariina Leskelä (Hiippakunnat: Arkkihiippakunta, Espoo, Tampere, Oulu) 050 415 6116

Liisi Niemelä (Hiippakunnat: Helsinki, Kuopio, Lapua, Mikkeli, Borgå stift) 050 344 3554

 

Banglamajaan ja jurttaan liittyvä materiaali on tällä sivulla olemassa tutustumista varten:

Banglamajaesite kouluille

Banglamaja tuo lähetystyön tutuksi muokattava artikkelipohja esimerkiksi paikallislehtien käyttöön.

Pipari-banglamaja

Jurttaesite

 

Jurttaesite kouluille

Paimentolaiselämää Mongoliassa -jurttanäyttely koululaisille

Lähetystehtävä Mongoliassa -jurtan esittelyyn liittyvä osallistava näytelmä rippikoululaisille

Jurttaesite aikuisille

Jurtta-askartelumateriaali (Huom!  Tiedostot on tekijäsuojattu sellaisin ehdoin, että käyttäjillä ei ole lupa muuttaa sen sisältöä esimerkiksi poistamalla siitä Kylväjän tunnuksia.)

Jurtassa tutustutaan mongolialaiseen elämänmenoon muokattava artikkelipohja esimerkiksi paikallislehtien käyttöön.

Video jurtan pystytyksestä

1. Mongolian-lähetti Mika Laiho esittelee jurttaa     

 

 

 

Kylväjä on julkaissut materiaalipaketin päiväkotien uskontokasvatukseen. Lähetystyötä esittelevä julkaisu käsittelee Kylväjän Bangladeshin-työtä. Kuvakirjalla ja siihen liittyvällä opettajan oppaalla on käyttöä myös seurakuntatyössä.

Lähetyskasvatusaineistoa varhaiskasvatukseen, Ammattilaisen aineisto saatavana sähköisenä: kuvakirja.pdfkuvakirja.pps opettajan_opas.pdf

 

Liikuntaa ja lähetystyötä etiopialaisittain

Liikuntaa ja lähetystyötä etiopialaisittain -paketti tarjoaa ohjeet liikunnallisen päivän, iltapäivän, illan tai oppitunnin toteuttamiseen. Urheilulähetystyötä mukaillen tapahtuma alkaa hartaudella ja Etiopia-tietoiskulla, jatkuu liikuntaosuudella ja päättyy loppurukoukseen. Liikunnallinen osuus voi olla kävelytapahtuma, jalkapallo-ottelu, rastirata tai leikkejä, tai näiden yhdistelmä. Tapahtuman voi toteuttaa yhteistyössä Kylväjän työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa tai seurakunnan omin voimin. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. 09 253 254 00, kylvaja@kylvaja.fi ja alla olevasta esitteestä.

Liikuntapäivän esite

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttelyn voi tilata itsenäisenä kokonaisuutena. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. 09 253 254 00, kylvaja@kylvaja.fi ja alla olevista esitteitä.

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely -esite

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttelyn lehtijuttupohja, kuvia saatavissa Kylväjän viestinnästä.

 

Menox maailmalle -musikaali

Menox maailmalle -musikaali on Jukka Salmisen säveltämä, Kylväjän työstä maailmalla kertova lastenmusikaali, jonka järjestämistä varten seurakunnat voivat tilata materiaalit. Tarkempia tietoja.

 

Menox maailmalle -nukketeatteri

Menox maailmalle -nukketeatteri vie katsojat seikkailuihin lähetyselämää tutkivan koululaisen Matin kanssa. Mati matkustaa lähetyskohteissa ja selvittää, kuka juutalaisen suvun kuuluisa jäsen Jeesus oikein on, ja mitä sanoma hänestä on maailmalla saanut aikaan. Mati kertoo kerholaisille ja alakoululaisille matkoistaan maailmalle kuvin ja tarinoin. Mukana menossa on naapurin tyttö Elli. Nukketeatteri toteutetaan yhteistyössä Kansan Raamattuseuran Nukketeatteri Sananjalan kanssa. Lue lisää Lapset ja koululaiset -sivulta.

Kirjepyhäkoulu

KirjepyhäkoululogoKirjepyhäkoulu tuo lapselle postilaatikkoon tai sähköpostin välityksellä kerran kuukaudessa pyhäkouluhetken kotiin. Pyhäkoulukirjeen voi tilata vaikka kaikille alakouluikäisille seurakuntalaisille.

 

Vieraana keittiössäMicrosoft PowerPoint - Vieraana keittiössä 9_10_2005_edit [Compa

Vieraana keittiössä -keittokirjassa on bangladeshilaisia, mongolialaisia, keski-aasialaisia, tansanialaisia ja etiopialaisia reseptejä.

 

Run for Missions

Lähetysyhdistys Kylväjä on mukana lähetysjärjestöjen yhteisessä Run for Missions -juoksuhaasteessa, jossa juostaan lähetystyön hyväksi erilaisissa juoksutapahtumissa. Kerätkää seurakunnastanne joukkue juoksemaan oman nimikkolähettinne hyväksi! Lue lisää urheilutyön sivuilta.

Lähetysmateriaalia eri työalueilta

Työalueistamme kertovilla Työmme-sivuilla on runsaasti materiaalia (videoita, PowerPoint-esityksiä, blogikirjoituksia jne.), jota voi hyödyntää erilaisissa seurakuntien tilaisuuksissa. Kylväjästä voi myös lainata lähetystyöhön liittyvää esineistöä. Ota yhteyttä Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400 .

Videoita

Kylväjän kehitysyhteistyöstä kertovia videoita on katsottavissa kehitysyhteistyön YouTube-kanavalla.

Muusta Kylväjän työstä kertovia videoita ja lähettien haastatteluja on katsottavissa Kylväjän YouTube-kanavalla.