Kolehdit

Kirkkokolehdit vuonna 2020

 

25.10.2020 Itä-Aasia

 

 

Kylväjän virallinen kolehtipyhä on 25.10.2020. Kolehti kootaan tavoittamattomien tavoittamiseen Itä-Aasiassa Lähetysyhdistys Kylväjän opetus- ja hanketoiminnan kautta. Pyhäpäivän aiheena on Jeesuksen lähettiläät.

 

Miten pidän kolehtipyhää esillä?

Näytä kolehtivideo jumalanpalveluksessa ja jaa esimerkiksi Facebookissa nämä lahjoitusohjeet:

Osallistu lähetyselämään MobilePaylla, tekstiviestillä tai tilisiirrolla!

  • MobilePay:n kohdenumero on 18437. Lisää MobilePay:n kommentiksi postinumerosi.
  • Tilisiirtoon tarvittavat tiedot löydät osoitteesta www.kylvaja.fi/viitenumero.
  • Tekstiviestilahjoituksen voit tehdä 10 €, 15 €, 30 € tai 50 € suuruisena. Lähetä viesti KYLVAJA 10, KYLVAJA15, KYLVAJA30 tai KYLVAJA50 numeroon 16499. Lisää tekstiviestin loppuun postinumerosi.
  • Keräyksen järjestää Lähetysyhdistys Kylväjä ry. Rahankeräyslupa: RA/2016/472 Keräysaika 1.1.2017–31.12.2021.

 

 

 

 

MobilePay:n kohdenumero on 18437. Lisää MobilePay:n kommentiksi postinumerosi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilisiirtoon tarvittavat tiedot löydät osoitteesta www.kylvaja.fi/viitenumero.

 

 

 

 

 

 

Tekstiviestilahjoituksen voit tehdä 10 €, 15 €, 30 € tai 50 € suuruisena. Lähetä viesti KYLVAJA 10, KYLVAJA15, KYLVAJA30 tai KYLVAJA50 numeroon 16499. Lisää tekstiviestin loppuun postinumerosi.

 

 

 

 

Keräyksen järjestää Lähetysyhdistys Kylväjä ry. Rahankeräyslupa: RA/2016/472 Keräysaika 1.1.2017–31.12.2021.

 

 

 

Lisäksi:

Kirkkohallituksen suosituskolehtina voidaan kerätä lahja kirkon rakentamiseen Itä-Siperian Ulan-Uden luterilaiselle seurakunnalle. Lue lisää kirkkohankkeesta, tutustu kolehtimateriaaleihin ja osallistu burjaattien unelman toteuttamiseen!

Kolehti voidaan kerätä myös yleisesti Lähetysyhdistys Kylväjän työhön.

 

Vuosikertomus Kylväjän työvuodesta 2019

Vuosikertomuksessa kerrotaan järjestön toiminnasta niin työalueilla kuin kotimaassa. Vuosikertomusta voi lukea sähköisesti tai tilata painettuna versiona Kylväjän toimistosta.

 

 

Esitteet

Kylväjä julkaisee yleisesitettä, joka kertoo lyhyesti millaista työtä tehdään eri työalueilla. Työalueiden esitteissä kerromme työalueittemme erityispiirteistä. Jokainen lähetti esitellään lähettiesitteessä. Esitteitä on saatavilla Kylväjän toimistosta, osoitteesta kylvaja@kylvaja.fi tai työntekijöiden välityksellä.

Vierailijoita seurakuntaan

Aluekoordinaattorit, julistustyöntekijät ja Kylväjän vapaaehtoiset kotiseutulähetit vierailevat mielellään seurakunnissa. Kotimaanjaksoilla olevia lähetystyöntekijöitä voi myös kutsua vierailulle. Työalueilla olevia lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan seurakuntien tilaisuuksiin Skypen välityksellä. 

Bambumajaesite 2015_kansi

Bangladeshilainen bambumaja

Banglamajaa voi tilata seurakuntien ja yhteisöjen käyttöön. Tarkempia tietoja viereisestä esitteestä tai Kylväjän toimistosta.

Banglamajaesite kouluille

Banglamaja tuo lähetystyön tutuksi muokattava artikkelipohja esimerkiksi paikallislehtien käyttöön.

Pipari-banglamaja

Kylväjä on julkaissut materiaalipaketin päiväkotien uskontokasvatukseen. Lähetystyötä esittelevä julkaisu käsittelee Kylväjän Bangladeshin-työtä. Kuvakirjalla ja siihen liittyvällä opettajan oppaalla on käyttöä myös seurakuntatyössä.

Lähetyskasvatusaineistoa varhaiskasvatukseen, Ammattilaisen aineisto saatavana sähköisenä: kuvakirja.pdfkuvakirja.pps opettajan_opas.pdf

Liikuntaa ja lähetystyötä etiopialaisittain

Liikuntaa ja lähetystyötä etiopialaisittain -paketti tarjoaa ohjeet liikunnallisen päivän, iltapäivän, illan tai oppitunnin toteuttamiseen. Urheilulähetystyötä mukaillen tapahtuma alkaa hartaudella ja Etiopia-tietoiskulla, jatkuu liikuntaosuudella ja päättyy loppurukoukseen. Liikunnallinen osuus voi olla kävelytapahtuma, jalkapallo-ottelu, rastirata tai leikkejä, tai näiden yhdistelmä. Tapahtuman voi toteuttaa yhteistyössä Kylväjän työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa tai seurakunnan omin voimin. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. 09 253 254 00, kylvaja@kylvaja.fi ja alla olevasta esitteestä.

Liikuntapäivän esite

Jurtta ja Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely

Mongoliasta tuotua jurtta-asumusta kalusteineen ja oheismateriaaleineen voi tilata seurakuntien ja muiden yhteisöjen käyttöön. Jurtan yhteyteen voidaan pystyttää Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely. Näyttely voidaan tilata myös itsenäisenä kokonaisuutena. Tarkempia tietoja Kylväjän toimistosta, puh. 09 253 254 00, kylvaja@kylvaja.fi ja alla olevista esitteitä.

Jurttaesite

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttely -esite

Mongolialaiset äidit -valokuvanäyttelyn lehtijuttupohja, kuvia saatavissa Kylväjän viestinnästä.

Jurttaesite kouluille

Paimentolaiselämää Mongoliassa -jurttanäyttely koululaisille

Lähetystehtävä Mongoliassa -jurtan esittelyyn liittyvä osallistava näytelmä rippikoululaisille

Jurttaesite aikuisille

Jurtta-askartelumateriaali (Huom!  Tiedostot on tekijäsuojattu sellaisin ehdoin, että käyttäjillä ei ole lupa muuttaa sen sisältöä esimerkiksi poistamalla siitä Kylväjän tunnuksia.)

Jurtassa tutustutaan mongolialaiseen elämänmenoon muokattava artikkelipohja esimerkiksi paikallislehtien käyttöön.

Video jurtan pystytyksestä

1. Mongolian-lähetti Mika Laiho esittelee jurttaa     

Menox maailmalle -musikaali

Menox maailmalle -musikaali on Jukka Salmisen säveltämä, Kylväjän työstä maailmalla kertova lastenmusikaali, jonka järjestämistä varten seurakunnat voivat tilata materiaalit. Tarkempia tietoja.

 

Menox maailmalle -nukketeatteri

Menox maailmalle -nukketeatteri vie katsojat seikkailuihin lähetyselämää tutkivan koululaisen Matin kanssa. Mati matkustaa lähetyskohteissa ja selvittää, kuka juutalaisen suvun kuuluisa jäsen Jeesus oikein on, ja mitä sanoma hänestä on maailmalla saanut aikaan. Mati kertoo kerholaisille ja alakoululaisille matkoistaan maailmalle kuvin ja tarinoin. Mukana menossa on naapurin tyttö Elli. Nukketeatteri toteutetaan yhteistyössä Kansan Raamattuseuran Nukketeatteri Sananjalan kanssa. Lue lisää Lapset ja koululaiset -sivulta.

Kirjepyhäkoulu

KirjepyhäkoululogoKirjepyhäkoulu tuo lapselle postilaatikkoon tai sähköpostin välityksellä kerran kuukaudessa pyhäkouluhetken kotiin. Pyhäkoulukirjeen voi tilata vaikka kaikille alakouluikäisille seurakuntalaisille.

 

Vieraana keittiössäMicrosoft PowerPoint - Vieraana keittiössä 9_10_2005_edit [Compa

Vieraana keittiössä -keittokirjassa on bangladeshilaisia, mongolialaisia, keski-aasialaisia, tansanialaisia ja etiopialaisia reseptejä.

 

Run for Missions

Lähetysyhdistys Kylväjä on mukana lähetysjärjestöjen yhteisessä Run for Missions -juoksuhaasteessa, jossa juostaan lähetystyön hyväksi erilaisissa juoksutapahtumissa. Kerätkää seurakunnastanne joukkue juoksemaan oman nimikkolähettinne hyväksi! Lue lisää urheilutyön sivuilta.

Lähetysmateriaalia eri työalueilta

Työalueistamme kertovilla Työmme-sivuilla on runsaasti materiaalia (videoita, PowerPoint-esityksiä, blogikirjoituksia jne.), jota voi hyödyntää erilaisissa seurakuntien tilaisuuksissa. Kylväjästä voi myös lainata lähetystyöhön liittyvää esineistöä. Ota yhteyttä Kylväjän toimistoon kylvaja@kylvaja.fi tai 09 2532 5400 .

Videoita

Kylväjän kehitysyhteistyöstä kertovia videoita on katsottavissa kehitysyhteistyön YouTube-kanavalla.

Muusta Kylväjän työstä kertovia videoita ja lähettien haastatteluja on katsottavissa Kylväjän YouTube-kanavalla.

 

Aikaisempien vuosien kolehtitietoja

Kolehtipyhänä 4.11.2018 kerätty kolehti Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseen tuotti yhteensä 84 586,31 euroa. Vuonna 2018 muina pyhinä kerätty suosituskolehti seurakuntaa synnyttävään ja vahvistavaan työhön islamilaisilla alueilla Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa tuotti 23 276,34 euroa. Muita kolehteja kerättiin yhteensä 35 014,42 euroa.

Kolehtipyhänä 5.11.2017 kerätty kolehti Kylväjän raamattutyöhön tuotti yhteensä 89 037,99 euroa.

Kolehtipyhänä 6.11.2016 kerätty kolehti urheilulähetystyöhön tuotti yhteensä 69 194,48 euroa. Vuonna 2016 muina pyhinä kerätyt kolehdit tavoittamattomien tavoittamiseen tuottivat yhteensä 12 707,06 euroa.

 

Kolehdit ja avustukset tilitetään Kylväjälle näin:

IBAN FI57 4405 0010 0212 96, BIC: ITELFIHH
Virallisten kolehtien ja suosituskolehtien kohteet löytyvät luettelon lopusta.

Tilityksiin liittyvät kysymykset voi lähettää sähköpostiin talous@kylvaja.fi.