Lähetysyhdistys Kylväjä

Tervetuloa kirkon lähetysjärjestö Kylväjän sivuille!

Sitoudumme työssämme kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen. Siihen kuuluu sekä evankeliumin julistaminen että yhteisöjen elinolojen kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

Tutustu tarkemmin Kylväjään.

Ajankohtaista

Hitaasti kypsyvä Japani

Ritva ja Kimmo Juutilainen vuonna 1997.

Kylväjän Japanin-lähetystyön juuret ulottuvat 1960-luvun lopulle, jolloin Kimmo ja Ritva Juutilainen aloittivat työnsä Länsi-Japanissa. Puoli vuosisataa yhden kansan tavoittamiseksi evankeliumilla saattaa tuntua pitkältä satsaukselta, mutta Japanin-lähetystyössä hedelmän kypsymistä on jouduttu odottamaan useita sukupolvia, itse asiassa jo satoja vuosia.

Kimmo ja Ritva Juutilainen miettivät oman elämäntyönsä hedelmää Japanissa.

– Uskoon tulleiden joukko ei näytä suuren suurelta. Puhutaan muutamista kymmenistä. Toki yhdenkin japanilaisen pelastumisesta iloitaan suuresti taivaassa.

Juutilaiset ovat pitkään eläkkeellä oltuaankin vielä hyvin selvillä kastamiensa japanilaisten ja perustamiensa seurakuntien vaelluksesta. Yhteydet Japaniin ovat säilyneet myös säännöllisten vierailujen myötä. Henkilökohtainen työ ruohonjuuritason evankelioimisesta sielunhoitoon ja opetuslapseuttamiseen on aina ollut Juutilaisille tärkeää.

– Iloa tuottaa havaita se, että valtaosa kastetuista on pysynyt uskontiellä vuosien ja vuosikymmenien jälkeenkin. Muutamasta uskoontulleesta on kasvanut sielujenvoittajia. Tähän opastamiseen olisi halunnut panostaa enemmänkin, Kimmo pohtii.

  • Lähetyselämän sykettä kotiseuroissa

    Lähetyselämän sykettä kotiseuroissa

    Kun tullaan yhteen, on yhdellä laulu, toisella sana, tai Isältä saatu rohkaisu - ja liki jokaisella sydämessä kiitosaihe. Entä ne omat kuulumiset! Ei niitäkään tarvitse oven ulkopuolelle jättää. Seuroissa sopii ja saa sanoa, tai levätä vastaanottajan paikalla.…

  • Siunattuina matkaan

    Siunattuina matkaan

    Kylväjän lähetyskurssille osallistuneet kolme opiskelijaa siunattiin 3.3. Suomen Raamattuopiston jumalanpalveluksessa tuleviin tehtäviinsä lyhytaikaiseen lähetystyöhön. Markku Kaanaa suuntaa Haifaan Ebenezer-vanhainkotiin sekä Elämän leipä -seurakuntaan ja Matti…

Arkisto →